23948sdkhjf

Direktør afviser: Vi har ikke lort på ænderne

Hos Dan Duck på havnen i Struer er en træls sag fra juledagene endnu ikke glemt: Lige før jul skrev både Ekstra Bladet og TV Midtvest, at der var problemer med andeafføring på det slagtede fjerkræ på andeslagteriet. "Lort på danske juleænder", lød det eksempelvis på Ekstra Bladets hjemmeside.

Men det er en historie, som bare slet ikke har hold i virkeligheden, fastslår Dan Duck-direktør Hardy Eskildsen nu i Dagbladet Holstebro-Struer, hvor han kalder omtalen for en regulær smædekampagne.

Skriverierne omkring jul var baseret på en stribe kontrolbesøg af Fødevarestyrelsen, som ved fem besøg i oktober, november og december fandt mindre afføringsrester på nogle få kontrollerede ænder. Besøg, som blev gennemført, fordi kontrollanterne i september fandt rester af afføring på de nyslagtede ænder. Ifølge Hardy Eskildsen var det dog udelukkende på den allerførste del af slagtebåndet og lige efter, at både tarme og de øvrige indvolde var fjernet.

- Længe før ænderne bliver renset flere gange længere nede på båndet, og inden de bliver sendt videre på pakkebåndet. Folk kunne trygt spise vores ænder. Der var intet i vejen med dem, og havde Fødevarestyrelsens kontrollanter mistanke om noget andet, havde de da forhåbentlig stoppet os, siger direktøren til Dagbladet Holstebro-Struer. Han konstaterer, at kontrollerne ikke medførte hverken indskærpelser eller påbud fra Fødevarestyrelsen vedrørende ænderne på båndet.

Hardy Eskildsen og understreger også i avisen, at han ikke har fået en eneste af de cirka 55.000 ænder, som blev sendt ud fra andeslagteriet i Struer op til jul, retur på grund af dårlig lugt eller urenheder på skindet.

Slagteriet har heddet Dan Duck siden omkring 1. september sidste år, da stifter Martin Daasbjerg solgte det til Hardy Eskildsen, som også driver Top Æg ved Viborg.

Under navnet Dansk And var andeslagteriet også i julen 2015 i mediernes søgelys, da slagteriet sendte omkring 1.400 stærkt ildelugtende ænder ud i julehandlen. Kølekæden havde været brudt, ænderne mætte trækkes tilbage, og sagen kostede ifølge Dansk Ands regnskab fire millioner kroner.

På den baggrund gik Dansk And konkurs i februar 2017, men genopstod et par måneder senere under navnet Dansk Andeudvikling.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11